Στους δρόμους βγήκαν μαθητές, καθηγητές, φοιτητές και διοικητικοί ΑΕΙ
Κοινωνία

Στους δρόμους βγήκαν μαθητές, καθηγητές, φοιτητές και διοικητικοί ΑΕΙ

Με την κατάληξη της πορείας στη Βουλή ολοκληρώθηκε η πορεία στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής κινητοποίηησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 3.000 φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπαλλήλοι ΑΕΙ.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές έβαλαν πανό πάνω στα κιγκλιδώματα, το οποίο έγραφε: «Λεφτά για Παιδεία, Υγεία, όχι για τις τράπεζες, υπουργεία, χρέος».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν ολιγομελής ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε νεράτζια προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο προαύλιο της Βουλής, ενώ οι αρχές απομάκρυναν τους εύζωνους από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το επεισόδιο, ωστόσο, δεν έλαβε έκταση και λίγο αργότερα οι δρόμοι, που είχαν κλείσει, δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιήσει πορεία το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωση φοιτητών και μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Η πορεία των περίπου 500 διαδηλωτών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έκανε μια στάση στη Βουλή και διαλύθηκε στο ύψος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι μαθητές αντιδρούν στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ ζητούσε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

«Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε άμεσα λύσεις στα επείγοντα εκρηκτικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, των εργαζομένων, των φοιτητών» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet