Στους 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στους 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Στους 23 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2017 εντοπίστηκε σορός άνδρα δίπλα στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας. Η Πυροσβεστική αναζητούσε έναν 70χρονο άνδρα, πρώην στρατιωτικό, που αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου, όταν και ξέσπασε στην περιοχή η καταιγίδα. Τελικά, αναγνωρίστηκε και πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο, ο οποίος καταγόταν από το Σανταμέρι Αχαΐας και ζούσε στην Αθήνα.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, εξέπνευσε στο Θριάσιο μία 82χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις πλημμύρες. Έτσι ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας ανέρχεται πλέον στους 23.

Τεράστιες καταστροφές: Πάνω από 1.000 κτήρια χρήζουν αποζημίωσης

Στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής, συνεχίζουν να περιοδεύουν τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να διενεργήσουν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν φτάσει στις 1.949.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά και τα 1.064 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες -υπόγεια.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτήρια και 123 αποθήκες – υπόγεια.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet