Συγκλονίζει ο 16χρονος που έπεσε θύμα μπούλινγκ – Τι δήλωσε
Κοινωνία

Συγκλονίζει ο 16χρονος που έπεσε θύμα μπούλινγκ – Τι δήλωσε

Ο 16χρονος μαθητής που είχε πέσει θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές του, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο πατέρας του λίγο πριν αυτοκτονήσει, μίλησε στον ΑΝΤ1 εξιστορώντας τι τον ώθησε σ’ αυτήν την απόφαση.

Ο νεαρός μαθητής είχε συγκλονίσει αρχικά με επιστολή που έγραψε προς τους συμμαθητές του, όπου έλεγε μεταξύ άλλων, «δεν είμαστε ζούγκλα για να τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου, είμαστε άνθρωποι με λογική, αξιοπρέπεια και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο 16χρονος είπε:

«Το συγκεκριμένο παιδί κάποια στιγμή είπε για τη μητέρα μου ότι είναι ζώο. Με ενόχλησε, εκείνη τη στιγμή δεν έκανα κάτι για να μη δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα μέσα στην τάξη. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας και ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Το Σάββατο βλέπω ένα μήνυμα που είχε στείλει μια φωτογραφία ντροπιαστική και από κάτω έγραφε, “ο Τέλης και η μάνα του”. Ήταν ότι χειρότερο».

Επίσης λέει ότι δεν ήταν δειλός και ότι είχε θολώσει.

«Δεν ήμουν δειλός. Εμένα δεν μ’ αρέσει η βία, πιστεύω ότι ο διάλογος είναι το μεγαλύτερο όπλο για να λύσει κάποιος τα προβλήματα του. Ντράπηκα πάρα πολύ. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ζητάω συγγνώμη γιατί είχα θολώσει…».

Πλέον έχοντας ξεπεράσει την περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε, συμβουλεύει τα υπόλοιπα παιδιά να μιλάνε στους γονείς και στους δασκάλους τους

«Όποιο παιδί βρεθεί σε μια θέση όπως η δικιά μου, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ενημερώσει τους γονείς του, τους δασκάλους του, για να τον βοηθήσουν. Το καλύτερο ώστε να βοηθήσει τον εαυτό του. Το μετανιώνω, απλώς ήμουν πολύ στενοχωρημένος εκείνη την στιγμή και ζητάω συγγνώμη».

Οι γονείς του μαθητή είχαν καταγγείλει ξυλοδαρμό του παιδιού τους από συμμαθητή τους και τη διαδικτυακή διαπόμπευσή του μέσω Instagram. 

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου δεν άντεχε να αντικρίσει τους συμμαθητές του, καθώς αισθανόταν ντροπιασμένος.

Ο 16χρονος ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και ευτυχώς το γαύγισμα του σκύλου του κινητοποίησε τον πατέρα του, που βρήκε το παιδί στο χείλος της, να κοιτά προς το κενό και να κλαίει.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet