Συνεχίζεται η μακάβριος αποστολή στο “Norman Atlantic”
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίζεται η μακάβριος αποστολή στο “Norman Atlantic”

Με τη μέθοδο του «ψεκασμού» τελικά και όχι με τη χρήση υγρού αζώτου θα προχωρήσουν στη μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχηματαγωγού «Νorman Atlantic» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Όπως ειπώθηκε, στόχος είναι η επιχείρηση μείωσης της θερμοκρασίας με ειδικό χημικό υγρό που χρησιμοποιείται σε πετρελαιοβιομηχανίες να έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ της Παρασκευής έτσι ώστε το Σάββατο το πρωί οι πυροσβέστες να καταφέρουν να μπουν και στο τελευταίο γκαράζ και να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για την ανεύρεση τυχόν πτωμάτων, καθώς εκφράζονται φόβοι πως μέσα στα οχήματά τους ή στον χώρο των οχημάτων εγκλωβίστηκαν αρκετά άτομα, ανάμεσά τους ενδεχομένως και μετανάστες που είχαν κρυφτεί στα φορτηγά προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Επίσης από την Εισαγγελία του Μπάρι δόθηκε εντολή στην ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία να μεριμνήσει για τη φύλαξη του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο ιταλικό λιμάνι βρίσκεται και αξιωματικός της ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός, και θα συνδράμει στις έρευνες δύο συναδέλφους του από το Λιμενικό Σώμα της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet