Σωτ. Τσιόδρας: «Δεν είναι το τέλος ακόμα»
zougla.gr
Κοινωνία

Σωτ. Τσιόδρας: «Δεν είναι το τέλος ακόμα»

Στις 14:45, αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, εμβολιάστηκε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή λήψη ιατρικού ιστορικού και αναμονή, για τυχόν ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες, γύρω στα 15 λεπτά. «Αυτό ήταν, ούτε που το κατάλαβα», είπε αμέσως μετά τον εμβολιασμό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε», τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας όμως ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι αυτή η «ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο», ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή όπου υπολογίζεται ότι κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου από τη νόσο Covid-19.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα ξεπεραστεί σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων» πρόσθεσε. Ο καθηγητής μίλησε επίσης για την ανάπτυξη και έγκριση των νέων εμβολίων, τονίζοντας ότι «ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια και οι οποίες έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τηρούνται και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την ελπίδα ότι με τον εμβολιασμό σταδιακά όλο και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου, οι άμεσες αλλά και οι μακροχρόνιες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτήν, η θνητότητα από αυτήν και φυσικά και οι κοινωνικές και οι άλλες συνέπειες στην υγεία μας. Κατέληξε ότι μαζί με τον δικό του εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών, των επαγγελματιών υγείας, που στην πρώτη γραμμή εκτίθενται και αντιμετωπίζουν τον ιό.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet