Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Blue Star 2» – Δεν μπορεί να δέσει στη Ρόδο λόγω κακοκαιρίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Blue Star 2» – Δεν μπορεί να δέσει στη Ρόδο λόγω κακοκαιρίας

Το «Blue Star 2» παραμένει στα ανοιχτά της Ρόδου αφού δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο θα παραμείνει στα ανοιχτά της Ρόδου, μέχρι η κακοκαιρία να κοπάσει, ώστε να προσεγγίσει το λιμάνι με ασφάλεια.

Επισημαίνεται ότι από τα ξημερώματα σε ολόκληρο σχεδόν το νησί επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και αυξημένοι άνεμοι. Το γεγονός έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, καταγράφονται προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από τα νησιά.

Σοβαρά προβλήματα έχουν υπάρξει ήδη στα χωριά Κάλαθος, Πυλώνα, Λάρδος, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και μέσα στους οικισμούς, λόγω υπερχείλισης των χειμάρρων.

Από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα (15.24), αρκετές περιοχές του νησιού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως Κολύμπια, Φαληράκι, Αρχάγγελος, Πυλώνα, Κρεμαστή, Έμπωνα κ.ά. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές επανήλθε, ωστόσο σε κάποιες άλλες συνεχίζονται οι διακοπές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Πτήση της Aegean επέστρεψε στην Αθήνα

H κακοκαιρία δημιούργησε συν τοις άλλοις και προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις. Όπως έγινε γνωστό πτήση της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος, προσπάθησε να προσγειωθεί δύο φορές στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αλλά λόγω των δυνατών ανέμων δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet