«Ταξίδι ελπίδας» για την 8χρονη Αλεξία: Αναχωρεί για Κέντρο Αποκατάστασης στη Γερμανία
Κοινωνία

«Ταξίδι ελπίδας» για την 8χρονη Αλεξία: Αναχωρεί για Κέντρο Αποκατάστασης στη Γερμανία

Ταξίδι προς την ελπίδα θα κάνει η 8χρονη Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Espresso, οι γονείς της Αλεξίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 90.000 ευρώ από δωρεές για τη μεταφορά του παιδιού στο Αμβούργο, προκειμένου να κάνει θεραπείες σε Κέντρο Αποκατάστασης.

Η Αλεξία νοσηλεύεται έξι μήνες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και οι γονείς επιθυμούσαν να μεταφερθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης του Αμβούργου και όχι σε αυτό της Λάρισας.

«Το παιδί μου πρέπει να φύγει έξω, δεν υπάρχει κέντρο για την Αλεξία εδώ, τόσο μικρή που είναι» είχε πει πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα «να περπατήσει ξανά, να μιλήσει ξανά, να πει “μαμά” και “μπαμπά”, να είναι το παιδί που ήταν…».

Σχετικά με τον άντρα που πυροβόλησε άθελα του το κοριτσάκι η ίδια ανέφερε ότι δεν έχει καμία επαφή μαζί του. Δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί τους και δεν ζήτησε συγγνώμη.

«Τίποτα, τίποτα. Ούτε τηλεφωνικώς, ούτε τίποτα. Είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πονάει. Φανταστείτε το παιδί μου ήταν μια χαρά και ξαφνικά τώρα είναι στο κρεβάτι. Και όχι ότι έτυχε, ότι ο Θεός το έκανε, αλλά από κάποιο ανθρώπινο λάθος», ανέφερε η μητέρα της 8χρονης.

Η οικογένεια της Αλεξίας έχει ακόμα δύο παιδιά, τη 12χρονη Μάγδα και τον 10χρονο Κωνσταντίνο που μένουν με τη γιαγιά τους από τη μέρα που τραυματίστηκε η Αλεξία.

«Τα παιδιά προσεύχονται για εκείνη, για να γίνει καλά. Μερικές φορές κλαίνε όταν την τη βλέπουν, γιατί είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι. Εκείνοι ήξεραν μια Αλεξία που ήταν όλο χαρά και χαμόγελο. Τώρα τη βλέπουν σε ένα κρεβάτι να μην κάνει τίποτα», δήλωσε η μητέρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet