Τα ΕΚΑΜ συνέλαβαν επικίνδυνο κακοποιό σε διαμέρισμα του Πειραιά
zougla.gr
Κοινωνία

Τα ΕΚΑΜ συνέλαβαν επικίνδυνο κακοποιό σε διαμέρισμα του Πειραιά

Άλλαζε σπίτια και ξενοδοχεία κάθε λίγο και λιγάκι για να μην αφήνει ίχνη. Έφυγε από την Καλαμάτα και βρήκε τελικά καταφύγιο στον Πειραιά, νομίζοντας ότι δεν θα τον έβρισκε κανείς. Δεν περίμενε όμως ότι μια ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με εμπειρία από πολύ δύσκολες υποθέσεις, θα τον έπιανε, κυριολεκτικά, στον ύπνο. 

Ο επικίνδυνος κακοποιός είχε ληστέψει πριν από έναν μήνα ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κυπαρισσία και ένα πυρηνελαιουργείο στη Βιομηχανική Περιοχή του Μελιγαλά απ’ όπου πήρε περίπου έξι χιλιάδες ευρώ. Είχε τέτοιο θράσος που παρέμεινε στην περιοχή παριστάνοντας τον αγρότη και ασχολήθηκε με τη συγκομιδή ελιάς. Στο μεταξύ, η έρευνα για τις δύο ληστείες είχε ξεκινήσει και οι αστυνομικοί έβρισκαν το ένα ίχνος του μετά το άλλο. Χωριό, χωριό, πόρτα, πόρτα.

Μέχρι που έφτασαν στην πόρτα του διαμερίσματος συγγενικού προσώπου του 44χρονου στην περιοχή του Πειραιά. Οι αστυνομικοί δεν θα ρίσκαραν μια επέμβαση στο διαμέρισμα, γνωρίζοντας ότι μέσα υπήρχε και ένα ανήλικο παιδί, αλλά κυρίως ότι είχαν να κάνουν με έναν κακοποιό που κυκλοφορούσε σχεδόν πάντα με ένα Καλάσνικοφ. 

Στήθηκε επιχείρηση και αστυνομικοί της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου κοιμόταν ο επικίνδυνος κακοποιός. Λίγο αργότερα βρήκαν ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και φυσίγγια. Ο 44χρονος, ψυχρός και κυνικός, τους ακολούθησε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος, όταν άνοιξε τον φάκελό του, είδε σχεδόν όλα τα αδικήματα του ποινικού κώδικα.  

Το 1999 φυλακίστηκε για ληστείες μέχρι που πήρε μια άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ. Τον Νοέμβριο του 2010 πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Παλιό Φάληρο όταν θέλησαν να τον ελέγξουν με ένα ακόμα άτομο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν μέλος συμμορίας ληστών που ευθύνεται και για τη ληστεία μετά φόνου ενός ηλικιωμένου στο Μενίδι. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και το 2013 κατηγορήθηκε ότι μαζί με ακόμα δύο άτομα δολοφόνησαν έναν Πολωνό συγκρατούμενό τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Έξι χρόνια αργότερα πήρε άδεια από τις φυλακές Κέρκυρας και δεν επέστρεψε, ενώ ξεκίνησε τις ληστρικές επιθέσεις στην Καλαμάτα.

Το τέλος γράφτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 20/12 με τη σύλληψή του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τέταρτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και του όρισε η εισαγγελία.  

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet