Τα τρία δεδομένα που θα κρίνουν το «Πάσχα στο χωριό»
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Τα τρία δεδομένα που θα κρίνουν το «Πάσχα στο χωριό»

Τους τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν αν θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πάει στα χωριά του, επισημαίνει η Ματίνα Παγώνη.

Αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένοι και εμβολιασμοί είναι τα τρία στοιχεία που θα καθορίσουν, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, αν θα επιτραπεί η μετακίνηση του κόσμου στα χωριά για το Πάσχα, υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega.

«Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα» εξήγησε.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη «τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες. Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος».

«Για εμάς», είπε, «σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι». Προέκρινε, δε, να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

«Τραγικό και εγκληματικό συμβάν» η δολοφονία του 60χρονου στον Ερυθρό Σταυρό

Τέλος, σχολιάζοντας το περιστατικό στον Ερυθρό Σταυρό, όπου ένας 60χρονος αφαίρεσε τον αναπνευστήρα από έναν άλλον ασθενή γιατί… δεν μπορούσε να κοιμηθεί, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τη ζωή του, έκανε λόγο για τραγικό και εγκληματικό συμβάν, σημειώνοντας:

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ πήγαινε καλά. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα ενοχλούνταν από το μηχάνημα που έδινε ζωή σε έναν συνάνθρωπό του. Στα νοσοκομεία υπάρχει ασφάλεια. Όμως ποιον ασθενή έχεις δίπλα σου δεν είναι εύκολο να το ξέρουμε. Ο καθένας που έρχεται να νοσηλευτεί έχει κάποιο πρόβλημα. Εάν έχει και άλλα προβλήματα που δεν έχει εκδηλώσει, δεν είναι εύκολο να τα γνωρίζεις».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet