Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή των 1,5 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή των 1,5 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής

Το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων του Ιανουαρίου 2021 περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Από τα μέσα της εβδομάδας θα αρχίσει η καταβολή των 1,5 δισ. ευρώ περίπου σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες από την «Επιστρεπτέα 5», ανέφερε.

Επίσης από τις 18/1 άρχισε η επιστροφή του 50% της απώλειας των ενοικίων μηνός Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 15/2 θα γίνει και η επιστροφή της απώλειας Δεκεμβρίου, όπως είπε. Επιταχύνονται παράλληλα, δήλωσε, οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις ενοικίου του 2021, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει και η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι το άνοιγμα του εμπορίου «θα πάει καλά και θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα» δήλωσε ο υπουργός.  Οι εταιρείες που αρχίζουν να ανοίγουν επιβεβαίωσε ότι θα μπορούν να βάλουν -αν το επιθυμούν- ένα μέρος των εργαζομένων τους σε αναστολή ως πληττόμενες. Το κράτος και συνεχίζει να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης για όσο χρειαστεί, είπε αναφέροντας πως τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 32 δισ. ευρώ.

Για την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η οποία ισχύει έως το τέλος Απριλίου, ανέφερε ότι το κρίσιμο θέμα είναι «τι κάνουμε σήμερα για να βοηθήσουμε». Για το ενδεχόμενο παράτασης είπε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι σήμερα, αλλά θα δούμε πως θα είναι η πραγματική οικονομία τον Απρίλιο του 2021».

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet