Την Παρασκευή η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Κοινωνία

Την Παρασκευή η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή 282.901 δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Το ποσό του ΚΕΑ για αυτό τον μήνα φτάνει στα 64.430.449,43 ευρώ και αφορά συνολικά 630.869 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν, για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Για να επιλεγεί κάποιος ως δικαιούχος θα πρέπει τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης να μην έχει εισόδημα άνω των 1.200 ευρώ. Αντίστοιχα, νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη θα μπορεί να ενταχθεί εάν έχει έως 1.800 ευρώ εξαμηνιαίο εισόδημα, ενώ νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη θα δικαιούται να έχει λάβει εισόδημα έως 2.100 ευρώ, κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας και οι διασταυρώσεις που διενεργούνται με τα εκκαθαριστικά του 2016 διαπίστωσαν τον Σεπτέμβριο 26.904 περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων, με υποδηλωμένο εισόδημα στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα 5.363 άτομα «ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα άνω των 1.000 ευρώ για το τελευταίο εξάμηνο, ενώ δεν δηλώθηκαν αγροτικές επιδοτήσεις, συντάξεις εξωτερικού και έκτακτα μεροκάματα. Αυτά τα άτομα συμμετέχουν σε 26.708 διαφορετικές αιτήσεις, ενώ το συνολικό υποδηλωμένο εισόδημα είναι της τάξης των 15.457.106,72 ευρώ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet