Τι ομολόγησε στην Αντιτρομοκρατική ο τζιχαντιστής – Το βίντεο με τα βασανιστήρια σε αιχμαλώτους
reader.gr
Κοινωνία

Τι ομολόγησε στην Αντιτρομοκρατική ο τζιχαντιστής – Το βίντεο με τα βασανιστήρια σε αιχμαλώτους

Δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης 19/11, με τον ίδιο να αποδέχεται στην πρώτη του κατάθεση τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», αφορμή για την προσαγωγή του -που στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη- δεν υπήρξε το «βαρύ» παρελθόν του, αλλά η συμμετοχή του σε συμπλοκή με αλλοδαπούς εντός της δομής φιλοξενίας στον Ελαιώνα, που φέρεται να έλαβε χώρα την Τετάρτη.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε αρχικώς στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού και την υπόθεση στη συνέχεια ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι αστυνομικοί της υπηρεσίας τού έδειξαν βίντεο από τη Συρία, δημοσιευμένο στο YouTube, στο οποίο εμφανίζονται ο ίδιος και άλλοι τζιχαντιστές να κακομεταχειρίζονται αιχμαλώτους, τους οποίους κατά μία εκδοχή αργότερα εκτέλεσαν.

Κατά την Αστυνομία, ο 27χρονος αναγνώρισε τον εαυτό του στο επίμαχο βίντεο, που χρονολογείται από το 2014 και δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο το 2017.

Φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το επίμαχο βίντεο έχει τραβηχθεί σε πετρελαιοπηγή στη Συρία και ότι τέσσερις από τους αιχμαλώτους δολοφονήθηκαν, καθώς και ότι οι υπόλοιποι δικάστηκαν σε δικαστήριο του Ισλαμικού Κράτους. Είπε ακόμα ότι την επόμενη ημέρα ακολούθησε σύγκρουση μαχητών της οργάνωσης με μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Free Syrian Army), που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς. Τα πτώματα θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του ο 27χρονος είχε απευθύνει κάλεσμα μέσω Facebook, προτρέποντας τους ομοεθνείς του να προχωρήσουν στον εμπρησμό της δομής του Ελαιώνα. Η επίμαχη ανάρτηση δεν ξέφυγε της προσοχής των αρμοδίων. Μετά και την ομολογία του, η Αντιτρομοκρατική σχημάτισε εις βάρος του δικογραφία για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη, παραπέμποντάς τον στον εισαγγελέα. Εκείνος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος παραπέμποντάς τον για να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Χθες κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνα στον οικίσκο όπου διέμενε ο 27χρονος με την οικογένειά του και ανευρέθησαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία -μαζί με το κινητό του- κάνει «φύλλο και φτερό» η Αντιτρομοκρατική για να εξακριβωθεί ποια ακριβώς ήταν η δράση του στον ISIS.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet