Το… λάθος με το καλάσνικοφ πρόδωσε τους τρομοκράτες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»
Κοινωνία

Το… λάθος με το καλάσνικοφ πρόδωσε τους τρομοκράτες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα εκτιμούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ότι απετράπη, μετά τις συλλήψεις και τον εντοπισμό του οπλοστασίου της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Το λάθος, ωστόσο, του 41χρονου Ε.Σ. στα χέρια του οποίου εκπυρσοκρότησε το Kalashnikov το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη ένοπλη ληστεία του καταστήματος ΟΠΑΠ play στις 21 Οκτωβρίου 2019, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 46χρονου συνεργού του που αναζητείται, αποτέλεσε σημαντική βοήθεια για τις Αρχές.

Στο «παιχνίδι» μπήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και για σχεδόν 3 εβδομάδες πραγματοποίησε σαρωτικούς ελέγχους για συλλογή πληροφοριών.

Το γεγονός, ότι ο τραυματίας δεν πήγε σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο για βοήθεια, ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών ότι πρόκειται για ληστεία με… άρωμα τρομοκρατίας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή -εν εξελίξει ακόμα- επιχείρηση.

Εδώ και καιρό, άλλωστε, το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. έχει… πάρει φωτιά, καθώς υπήρχαν ενδείξεις και πληροφορίες για επανεμφάνιση του εγχώριου αντάρτικου πόλεως, ακόμη με δολοφονική επίθεση εναντίον ανθρώπινου στόχου.

Οι εκκενώσεις υπό κατάληψη κτηρίων – ιδίως αυτές που χρησιμοποιούνταν ως στέκια αντιεξουσιαστών όπως η «Gare» και η «Βανκούβερ »-, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, το «πρέσινγκ» σε οργανώσεις του αναρχικού χώρου και γενικότερα η αλλαγή στάσης της Αστυνομίας απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζονταν «άβατο των Εξαρχείων», έχουν προκαλέσει έντονες διεργασίες στις «εν υπνώσει» τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μάλιστα, το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος – με κορυφαίους σταθμούς την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου και την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου- χαρακτηρίζονταν ιδιαίτερα κρίσιμο από τις Αρχές: ιδίως οι ημέρες πριν και μετά τις δύο επετείους.

Βέβαια, παρά τις συλλήψεις και τον εντοπισμό Kalashnikov και εκρηκτικών, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα, ώστε το ένοπλο αντάρτικο πόλεως να αποδείξει ότι παρά τις απώλειες παραμένει ισχυρό!

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet