Το νέο ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους φέρνει νέα μέτρα – Παρατείνεται το lockdown
reader.gr
Κοινωνία

Το νέο ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους φέρνει νέα μέτρα – Παρατείνεται το lockdown

Το νέο χθεσινό (20/11) αρνητικό ρεκόρ νεκρών και διασωληνωμένων στη χώρα μας απομακρύνει το ενδεχόμενο «ανοίγματος» την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νεκρών χθες ήταν 72, ενώ ό οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν τους 519, ενώ συνολικά ανακοινώθηκαν 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιείται, αλλά όπως φαίνεται είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το σημείο που θα επέτρεπε να ξεκινήσει σιγά-σιγά η άρση του lockdown.

Τα νέα μέτρα

Εξάλλου στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων στα χερσαία σύνορα, έπειτα από τη προχθεσινή ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και στις μεταφορές (φορτηγά), καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Πιο αναλυτικά, ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί, και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής: 

  • Από τον Προμαχώνα η διέλευση από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
  • Από την Κακαβιά, μόνο Έλληνες από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι σε 7ήμερη καραντίνα.
  • Από Ευζώνους και Κήπους μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ.
  • Από Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.
  • Η Κρυσταλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή. 

Σημειώνεται ότι για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ, ενώ θα επιβάλλεται επιπλέον 7ήμερη καραντίνα σε όσους εισέρχονται από την Κακαβιά, λόγω του βαρύτατου επιδημιολογικού φορτίου στην Αλβανία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet