Το σχέδιο lockdown της ΕΛ.ΑΣ. για τον συγχρωτισμό στις πλατείες
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το σχέδιο lockdown της ΕΛ.ΑΣ. για τον συγχρωτισμό στις πλατείες

Εικόνες συνωστισμού στις πλατείες έφερε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και καφέ τα μεσάνυχτα, με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να καταρτούν νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θυμίζει τις πρώτες ημέρες μετά την άρση του lockdown.

Μπορεί για την ώρα η κυβέρνηση να… ξορκίζει, αλλά να μην αποκλείει ένα νέο γενικευμένο lockdown, όμως τα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ για την Αττική υποχρεώνουν την Αστυνομία να προετοιμάζεται για τα επόμενα βήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί συγκεκριμένος σχεδιασμός για τις πλατείες όπου, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού (σ.σ.: χωρίς μάσκες και αποστάσεις).

Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο των πλατειών με κορδέλες (σ.σ.: ιδίως τις νυχτερινές ώρες), η επιστροφή των περιπολικών από τα μεγάφωνα των οποίων θα ακούγονται ξανά μηνύματα για την αποφυγή του συγχρωτισμού και την τήρηση των μέτρων, η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, με τους αστυνομικούς να κάνουν συστάσεις στους πολίτες κ.ά.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ήδη έχει γίνει «χαρτογράφηση» των πλατειών και των χώρων όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, με τη ΓΑΔΑ να δίνει εντολή για συγκεκριμένες παρεμβάσεις, εάν και όπου διαπιστώνεται πρόβλημα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet