Τραγικός θάνατος τετραπληγικής λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης
Κοινωνία

Τραγικός θάνατος τετραπληγικής λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης

Τη ΔΕΗ κατηγορούν οι συγγενείς μιας 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας στα Χανιά της Κρήτης, καθώς όπως λένε η γυναίκα, η οποία χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, πέθανε μια ώρα έπειτα από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της.

Ειδικότερα η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Λίγες ώρες αργότερα πηγές της ΔΕΗ, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ανέφεραν πως ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας της τετραπληγικής γυναίκας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν είχε δηλωθεί στη ΔΕΗ πως η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο (οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών).

Επίσης ανέφεραν ότι ο μετρητής κατανάλωσης («ρολόι») ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα, καθώς και ότι δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet