Τραυματίες και καμένα σπίτια από την πυρκαγιά στη Χίο
Κοινωνία

Τραυματίες και καμένα σπίτια από την πυρκαγιά στη Χίο

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν διαδοχικά σε πευκόφυτες περιοχές στον Ασπρόπυργο, τη Χίο και το Μενίδι τη νύχτα της Πέμπτης 25 Αυγούστου και σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη Χίο, από αργά το απόγευμα η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τέσσερις είναι οι τραυματίες με εγκαύματα και δύο γυναίκες που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσω ΕΚΑΒ.

Οι φλόγες που πέρασαν κοντά από το χωριό Σιδηρούντα προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά σπίτια και στο δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Επίσης ένα αυτοκίνητο έξω από τη Σιδηρούντα κάηκε ολοσχερώς και άλλο ένα υπέστη σοβαρές ζημιές .

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η Χίος βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. Η φωτιά ξέσπασε το πρωί καίγοντας δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τα κύρια μέτωπα ήταν δύο: το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.

Τα εναέρια πυροσβεστικά εστίασαν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές.

Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις ήταν δεκάδες. Τα ξημερώματα η φωτιά απείλησε το χωριό Σιδηρούντα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 33 εθελοντές, 10 οχήματα ΟΤΑ, 8 βυτιοφόρα, 3 σκαπτικά μηχανήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ρίψεις έκαναν 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με 10 οχήματα από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Στο Μενίδι Αττικής, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 03.00 της Παρασκευής σε περιοχή με πεύκα και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζημιές σημειώθηκαν σε διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, με το μέτωπο να φτάνει κάποια στιγμή μέχρι το νεκροταφείο. Στις φλόγες τυλίχτηκαν επίσης αυτοκίνητα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Η φωτιά στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής ξέσπασε περίπου μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε πευκόφυτη περιοχή, αλλά από το απόγευμα δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά τους ισχυρούς ανέμους. Νωρίτερα πάντως είχε πλησιάσει μεμονωμένες κατοικίες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, 2 υδροφόρα οχήματα και 3 ελικόπτερα.

Σε ύφεση βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στο Λεσίνι Μεσολογγίου. Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 22 πυροσβέστες, έντεκα οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από επτά άτομα. Στο έργο τους συνδράμουν από αέρος, κάνοντας ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Canadair και ένα Pezetel.

Εν τω μεταξύ έχουν ελεγχθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στο Στανό του Δήμου Αμφιλοχίας, στο Παναιτώλιο Αγρινίου και στα Μαλάματα Ναυπάκτου.

Κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet