Τρεις στρατιώτες νεκροί στο πεδίο ασκήσεων
Κοινωνία

Τρεις στρατιώτες νεκροί στο πεδίο ασκήσεων

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ., διερράγη ο σωλήνας όλμου, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ, Χρίστο Μανωλά, να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Δ. Αβραμόπουλος: Έπεσαν στο καθήκον

Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη λύπη και τη συντριβή του ίδιου και των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρεις στρατιώτες στον Βόλο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα τα αίτια του οποίου διερευνώνται και εξέφρασε την ελπίδα «η έκβαση της έρευνας να φωτίσει αυτό που συνέβη».

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που η πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές, αλλά και καθ΄ όλη τη θητεία τους που εκπαιδεύονται αυτά τα παιδιά για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδεται όχι μόνο ο σεβασμός, αλλά και η τιμή που τους αναλογεί» είπε ο υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας τις οικογένειες των θυμάτων ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές «δεν είναι μόνοι, αλλά είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα».

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Τα συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Περισσός.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet