Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα
Κοινωνία

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Απριλίου στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Πολύ μεγάλες φαίνεται πως είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στα γύρω κτήρια. Είναι χαρακτηριστικό πως στους γύρω δρόμους υπάρχουν κομμάτια από το κτήριο και από το πεζοδρόμιο, αλλά και πολλά γυαλιά. Μάλιστα, θραύσματα έχουν φτάσει μέχρι και την Παλαιά Βουλή και την οδό Βαλαωρίτου.

Οι τρομοκράτες, δεν επέλεξαν τυχαία την ημέρα. Από τη μία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και από την άλλη η αυριανή επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στις 5:10 και 5:15- σε ιστοσελίδα και εφημερίδα. Κλειστές οι οδοί Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο συγκεκριμένο κτήριο στεγάζονται υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα ή δύο άτομα να παρκάρουν ένα όχημα έξω από το κτήριο και στη συνέχεια να φεύγουν με μηχανή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο Ι.Χ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Δηλώσεις

«Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο πανικός όσων θέλουν να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ έκδηλος. Πριν το βίντεο, τώρα η βόμβα. Δεν θα τα καταφέρουν! Η Ελλάς πέτυχε! Πάμε μπροστά!».

Πηγή:  bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet