Τρομο-δέμα που προοριζόταν για το Μιλάνο εξουδετερώθηκε στην Ελλάδα
Κοινωνία

Τρομο-δέμα που προοριζόταν για το Μιλάνο εξουδετερώθηκε στην Ελλάδα

«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου» γράφει την Κυριακή η εφημερίδα «Corriere della Sera». Όπως ανακοίνωσαν αργότερα αστυνομικές πηγές στην Ελλάδα, το παγιδευμένο δέμα είχε εντοπιστεί και εξουδετερωθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την «Corriere», η είδηση διέρρευσε τώρα διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους, «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την Δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Αnsaldo Nucleare, στη Γένοβα, στις 7 Μαΐου 2012.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.

Εξουδετερώθηκε στο Κρυονέρι

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές της αστυνομίας, ο φάκελος που προοριζόταν για το Μιλάνο ήταν ένας από τους 8 παγιδευμένους φακέλους που είχαν εντοπιστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Οι φάκελοι είχαν εντοπιστεί μετά την αποστολή δύο πανομοιότυπων «τρομοπακέτων» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στη Γαλλία.

Ο φάκελος αυτός δεν έφυγε από την Ελλάδα για την Ιταλία και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι ιταλικές Αρχές.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet