Υψηλές μαθητικές επιδόσεις σε… άγονες γραμμές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Υψηλές μαθητικές επιδόσεις σε… άγονες γραμμές

«Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών» έχει θεσπιστεί από πέρυσι με απόφαση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) η 27η Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο ανακήρυξης της 27ης Οκτωβρίου σε «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βραβεύονται εφέτος 42 μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου σε 16 σχολεία της άγονης γραμμής.

Στους μαθητές θα προσφερθεί από το ΙΚΥ ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής και θα επιδοθούν έπαινοι για την επίδοσή τους. Εφέτος, επιλέχτηκε η Γ΄ Γυμνασίου, έτσι ώστε τα παιδιά αυτά όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα «να μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της οργάνωσης του νέου Λυκείου”.

Έτσι, επελέγησαν 16 δυσπρόσιτα σχολεία και σχολεία της άγονης γραμμής, από το Καστελόριζο μέχρι τα Ψαρά και από την Ανάφη μέχρι τους Παξούς, ώστε όπως ανακοινώθηκε να «γεφυρωθούν οι αποστάσεις και να δοθεί πρόσβαση στην επικοινωνία, τη γνώση και τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση”.

«Απώτερος σκοπός του ΙΚΥ είναι μέσα από την αριστεία να στηρίξει τα ακριτικά σχολεία της χώρας μας μέσα από παρόμοιες δράσεις. Στοίχημά μας είναι τα σχολεία της άγονης γραμμής να πάρουν μέρος σε προγράμματα κινητικότητας όχι μόνο στα όρια της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του ΙΚΥ κυρία Έφη Μπάσδρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet