Φοιτητικές εκλογές με επιθέσεις σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Φοιτητικές εκλογές με επιθέσεις σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν άγνωστοι που φορούσαν κράνη επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα σε μέλη φοιτητικής παράταξης στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Ναυαρίνου 13, πίσω από το Χημείο, στο κέντρο της Αθήνας και ενώ είναι σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, στους οποίους επιτέθηκαν οι κρανοφόροι με πέτρες και λίγο αργότερα αποχώρησαν προς την οδό Τζαβέλλα.

Επιθέσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν φοιτητές, μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, που ήταν συγκεντρωμένοι σε διαφορετικές σχολές και τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα.

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας. «Ήμασταν στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εκλογές. Γύρω στα 15 άτομα, που φορούσαν κράνη ή κουκούλες, ήλθαν και άρχισαν να αναποδογυρίζουν θρανία και έδρες και να σκίζουν τις αφίσες. Κρατούσαν λοστούς και σιδερόβεργες. Πριν προλάβω να μιλήσω ήλθαν κατά πάνω μου και με χτύπησαν. Στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας» δήλωσε ο φοιτητής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιτιθέμενοι, που σύμφωνα με τους φοιτητές προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν παρόμοιες επιθέσεις σε «τραπεζάκια» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκτός από τη Θεολογική, στην Πολυτεχνική Σχολή, τη Γεωπονική, τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και στη Φιλοσοφική. Χωρίς εντάσεις διεξάγεται η ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές εκτιμάται ότι κυμαίνεται σε αντίστοιχα επίπεδα με πέρυσι, αν και ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες αργά το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα.

Καταδικάζει ο υπουργός Παιδείας

Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα πανεπιστήμια από εξωπανεπιστημιακές ομάδες, όπως είπε.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν. Πιστεύω ότι εκφράζω τα συναισθήματα και τις απόψεις όλων εδώ. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στα θέματα της εκπαίδευσης.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet