«Φωτιά» πήραν τα μπλοκάκια της τροχαίας για τις λεωφορειολωρίδες
Κοινωνία

«Φωτιά» πήραν τα μπλοκάκια της τροχαίας για τις λεωφορειολωρίδες

Κατά 1.324% αυξήθηκαν οι παραβάσεις σε λεωφορειολωρίδες τον Ιανουάριο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό τον Ιανουάριο του 2019.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (ΑΛΛ), από την Τροχαία, τον Ιανουάριο 2020, ανέρχονται σε 1.046 έναντι 79 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία, αυξήθηκαν κατά 1.324%.

Παράλληλα, αύξηση κατά 317% παρουσιάζουν οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις τον Ιανουάριο 2020 έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019.

Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της Τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) για τις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων αποδίδει απτά αποτελέσματα. Επίσης, υπενθυμίζει, ότι οι ΑΛΛ έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τον λόγο αυτόν οι συγκεκριμένες παραβάσεις χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet