Φωτιά στη Σάμο: Καλύτερη η εικόνα ύστερα από ολονύχτια μάχη – Τρία τα ενεργά μέτωπα
Πηγή: Eurokinissi
Κοινωνία

Φωτιά στη Σάμο: Καλύτερη η εικόνα ύστερα από ολονύχτια μάχη – Τρία τα ενεργά μέτωπα

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου που βρίσκονται στους Βουρλιώτες και τη γύρω περιοχή, καθώς από χθες (15/7) το μεσημέρι μαίνεται πυρκαγιά, που το βράδυ πέρασε από το Κοκκάρι και γύρω στις 11:00 χθες τη νύχτα έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην πυρόσβεση.

Η ολονύχτια μάχη απέτρεψε προς το παρόν την επέκταση της πυρκαγιάς, ενώ αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες με τις συχνές αναζωπυρώσεις αποτελούν απειλή. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε τρεις εστίες στην περιοχή Τρίστρατο όπου δίνεται η μάχη των πυροσβεστών, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα για να τη θέσουν σε πλήρη έλεγχο. Αργά χθες το βράδυ έφτασαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάμος καίγεται ανελλιπώς από το 2000. Μόνη χρονιά που δεν καταγράφηκε κάποια πυρκαγιά ήταν το 2016, ενώ μέχρι σήμερα, χωρίς να γίνει η καταγραφή της φωτιάς που καίει ακόμα, έχουν καεί πάνω από 150.000 στρέμματα δάσους.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στάντζος, έχει ζητήσει από χθες να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του πύρινου μετώπου, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία, αλλά και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος.

Χθες το βράδυ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά κατοίκων των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet