Χαστούκι Έλληνα αστυνομικού σε μετανάστη κάνει τον γύρο του κόσμου
Κοινωνία

Χαστούκι Έλληνα αστυνομικού σε μετανάστη κάνει τον γύρο του κόσμου

Ανταποκριτής του πρακτορείου Associated Press βιντεοσκόπησε στην Κω αστυνομικό που κρατά μαχαίρι και χαστουκίζει μετανάστη. Για τη νέα υπόθεση ρατσιστικής βίας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα η ΕΛ.ΑΣ.

O αρχιφύλακας, ο οποίος κανονικά υπηρετούσε στο αεροδρόμιο της Κω και είχε πάρει απόσπαση στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να διενεργηθεί ΕΔΕ.

Το βίντεο του AP τον εμφανίζει να προσπαθεί να συγκρατήσει δεκάδες μετανάστες που περιμένουν στη σειρά για να πάρουν τα έγγραφα της προσωρινής τους παραμονής -ανάμεσά τους και πολλοί ανήλικοι. Κραδαίνοντας απειλητικά το μαχαίρι, με το οποίο χάραξε όρια στο έδαφος, ο αστυνομικός χαστουκίζει με δύναμη έναν μετανάστη.

Η φωτογραφία του αναρτήθηκε μάλιστα στο Twitter από τον ανταποκριτή του Associated Press Ντάλτον Μπένετ, με το σχόλιο «καλωσήρθατε στην Κω».

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ, το πρώτο επτάμηνο του 2014 καταγράφηκε η είσοδος 156.726 παράνομα εισερχομένων μεταναστών έναντι 32.070 το ίδιο διάστημα το 2014 (αύξηση της τάξης του 500%) Περίπου οι 128.000 προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα. Οι 61.636 εντοπίσθηκαν στη Μυτιλήνη, οι 14.604 στη Σάμο και οι 21.925 στην Χίο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet