Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα διαδήλωσαν κατά της λιτότητας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας «ανάσα αξιοπρέπειας» και διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις ελληνικές θέσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, την Πάτρα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Το αδιαχώρητο από ομογενείς δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σ’ αυτή την προσπάθεια τους» δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν σημείωσε μεταξύ άλλων πως «απόψε είμαστε όλοι Έλληνες» και ζήτησε μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας.

«Όχι μόνο απόψε, αλλά πάντα είμαστε Έλληνες» σχολίασε ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ θέλοντας να υπογραμμίσει την προσφορά της Ελλάδας.

Καλέσματα για συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Έλληνες έχουν γίνει και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη μέχρι και τη Βραζιλία.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet