«Χρυσά» τα ενοίκια για τους φοιτητές λόγω AirBnb
Κοινωνία

«Χρυσά» τα ενοίκια για τους φοιτητές λόγω AirBnb

Αντιμέτωποι με … αλμυρά ενοίκια θα βρεθούν οι γονείς που – αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων – θα βγουν στο… κυνήγι της φοιτητικής εστίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, παρότι μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, «απελευθερώνοντας» στην παραδοσιακή αγορά έναν σημαντικό αριθμό ακινήτων, τα ενοίκια που πιθανότατα να ζητήσουν από τους ενδιαφερόμενους, όπως οι φοιτητές, δεν αποκλείεται να είναι τσιμπημένα και αντίστοιχα εκείνων που χρέωναν στους τουρίστες.

«Εκτός από τα 25.000 με 35.000 σπίτια που λειτουργούν σήμερα χωρίς Αριθμό Μητρώου (ΑΜΑ) και θα υποχρεωθούν προσεχώς να επιστρέψουν στις παραδοσιακές μισθώσεις, υπάρχουν και εκείνα που δεν άντεξαν στον ανταγωνισμό, καταγράφοντας κάμψη σε έσοδα και πληρότητες. Ο όγκος των προσφερόμενων ακινήτων, δηλαδή, αναμένεται να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», τονίζουν στελέχη της κτηματαγοράς Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, εκτιμώντας ωστόσο πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα διστάσουν να βάλουν γενναίο… καπέλο στα μακρο-ενοικιαστήρια, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν σε επίπεδα AirBnb τα μηνιαία εισοδήματά τους.

Έστω, δηλαδή, ότι ένα ακίνητο στην Κυψέλη – περιοχή που δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης όσων χρησιμοποιούν τέτοιες πλατφόρμες – είναι ωστόσο πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – αποδίδει στον ιδιοκτήτη του έσοδα της τάξεως των 600 ευρώ μηνιαίως. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αποφασίσει να το μισθώσει με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε ο νέος ενοικιαστής – εν προκειμένω ο φοιτητής – θα πρέπει να καταβάλλει το επίμαχο ποσό, μείον τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και καθαριότητας.

Αντίστοιχα ένα σπίτι στην περιοχή Νεάπολη – Μουσείο – Εξάρχεια θα πρέπει να μισθωθεί πέριξ των 500 ευρώ/μήνα, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να μην έχει… χασούρα από τη μετάπτωση στη μακροχρόνια μίσθωση.

Κι αυτό γιατί τα έσοδα που φέρεται να εξασφαλίζει μέσω της AirBnb κυμαίνονται μεταξύ 424 ευρώ/μήνα και 838 ευρώ/μήνα (στοιχεία Φεβρουαρίου και Ιουνίου αντίστοιχα).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet