Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δικηγόρο έξω από το Εφετείο Αθηνών – Ένταση και προσαγωγές
Κοινωνία

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δικηγόρο έξω από το Εφετείο Αθηνών – Ένταση και προσαγωγές

Ένταση προκλήθηκε στο Εφετείο Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, χτύπησε δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων και τη συνήγορο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Κουνιάκη, την ώρα που προσερχόταν στο Εφετείο Αθηνών.

Η δικηγόρος τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μέλη της Χρυσής Αυγής μάλιστα πετούσαν τρικάκια με συνθήματα έξω από το δικαστήριο.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, δύο διμοιρίες ΜΑΤ προσήγαγαν μέλη της Χρυσής Αυγής, ψάχνοντας αυτούς που χτύπησαν τη δικηγόρο.

Οι 35προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ και αναμένεται ν’ ακολουθήσει αναγνώριση.

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας.

Για «μήνυμα» στα πρώην μέλη της, που χαρακτηρίζονταν προστατευόμενοι μάρτυρες, μίλησε ο εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη.

Ο ίδιος τονίζει πως η δικηγόρος δεν χτυπήθηκε τυχαία, καθώς είναι γνωστή ανιφασίστρια που έχει εκπροσωπήσει θύματα ρατσιστικής και ναζιστικής βίας, ενώ συνδέει άμεσα την επίθεση με την έναρξη της κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων πρώην μελών της.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Κώστας Παπαδάκης: «Ακόμα και την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καλεί να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της, τα μέλη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βιαιοπραγούν απροκάλυπτα και δημόσια, ακόμη και εναντίον δικηγόρου που προσέρχεται να παρακολουθήσει τη δίκη της Χ.Α. λίγα μέτρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

»Δεν πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που δέχεται επίθεση από χρυσαυγίτες την ώρα που προσέρχεται στη δίκη. Θυμίζω ότι από την πρώτη ημέρα (20/4/2015) δύο μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση δολοφονίας Φύσσα κατέληξαν στο νοσοκομείο αντί για το δικαστήριο.

»Η Ευγενία Κουνιάκη δεν χτυπήθηκε τυχαία. Είναι γνωστή αντιφασίστρια δικηγόρος, δραστηριοποιούμενη από χρόνια ως συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ρατσιστικής και ναζιστικής βίας, με προεξάρχοντα τα περιστατικά στον Άγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για αυτό. Αυτό είναι το μήνυμα της Χ.Α. λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων πρώην μελών της.

»Το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αντέχει να κρύβεται για πολύ πίσω από τη συσκευασία του νόμιμου πολιτικού κόμματος. Για μία ακόμα φορά προβάλλει εύλογα η απαίτηση στους κρατικούς θεσμούς για την τιμωρία των δραστών και για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής της δίκης και την προστασία της κοινωνίας από τους ναζιστές τραμπούκους. Δεν τους φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα δικαστήρια, για να καταλήξουν εκεί που τους αξίζει».

Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Υπάρχει ακόμα ευνοϊκή μεταχείριση της Χ.Α.

«Η αδράνεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών επί χρόνια, απέναντι στη βία της Χ.Α., δημιούργησε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας και ευνοϊκής μεταχείρισης, η οποία κόστισε ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με αφορμή τις σημερινές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής και πολιτών έξω από το Εφετείο.

Επίσης, καταγγέλλει ότι «μερίδα της ελληνικής αστυνομίας εξακολουθεί αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση, αλλάζοντας την πάγια τακτική της να μην επιτρέπει συνηγόρους κατά την προσαγωγή, ειδικά και κατ’ εξαίρεση για τα μέλη της Χ.Α.».

Επιπλέον, η Ένωση παρατηρεί ότι τα επεισόδια «απαντούν και με τον πιο πρόδηλο τρόπο στο εάν ευσταθούν ή όχι οι φόβοι των προστατευόμενων μαρτύρων για τη φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο». Συμπληρώνει δε ότι «είναι προφανές ότι η οποιαδήποτε ανεκτικότητα ή συμπάθεια του κρατικού μηχανισμού απέναντι στα φαινόμενα αυτά είναι συνταγματικά και πολιτειακά ανεπίτρεπτη» και ζητάει τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet