“Χρυσαυγίτικα” καμώματα στο μνημόσυνο των Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού
Κοινωνία

“Χρυσαυγίτικα” καμώματα στο μνημόσυνο των Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού

Επεισόδια σε βάρος των επισήμων σημειώθηκαν σήμερα στο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού του τελέστηκε στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, μέλη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν τους υπουργούς Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Κουγιάλη, καθώς και τους εκπροσώπους πολικών κομμάτων και τοπικών φορέων.

Το μνημόσυνο διακόπηκε με την Αστυνομία να καταβάλλει προσπάθειες για την προστασία τόσο των επισήμων και των παρευρισκομένων.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου καθώς και της μητέρας του Τάσου Ισαάκ για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων οι επίσημοι γιουχαΐστηκαν από τα μέλη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής.

Όταν ο Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατάθεσε στεφάνι προπηλακίστηκε από μερίδα συμμετεχόντων γεγονός, που ανάγκασε τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού να πάρει το μικρόφωνο και να τους ζητήσει να φύγουν από το χώρο.

Σε δηλώσεις τους μετά το μνημόσυνο, οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τα επεισόδια ως απαράδεκτα και ανάρμοστα σε χώρο εθνικού μνημοσύνου.

Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, καταδίκασε και εκείνος τα επεισόδια.

«Καταδικάζω με βδελυγμία τους σημερινούς τραμπουκισμούς στο εθνικό μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού. Η υπονόμευση της Δημοκρατίας, η μισαλλοδοξία και οι φασιστικές συμπεριφορές οδήγησαν στην προδοσία και την τραγωδία του 1974. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε τη δημοκρατική ομαλότητα από τους υπονομευτές της» τόνισε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet