Όλγα Γεροβασίλη: ΜΑΤ χτύπησαν στα τυφλά διαδηλωτές – ΕΛ.ΑΣ: Κατεπείγουσα ΕΔΕ
Κοινωνία

Όλγα Γεροβασίλη: ΜΑΤ χτύπησαν στα τυφλά διαδηλωτές – ΕΛ.ΑΣ: Κατεπείγουσα ΕΔΕ

Για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάνει λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τονίζει, «αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ήδη, τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει, «για άλλη μία φορά», «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Την «άγρια επίθεση των ΜΑΤ» καταδίκασε το ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet