Από ηρωίνη ο θάνατος της Άννυ, ισχυρίζεται η πλευρά του πατέρα
Κοινωνία

Από ηρωίνη ο θάνατος της Άννυ, ισχυρίζεται η πλευρά του πατέρα

Την εκδοχή για θάνατο της τετράχρονης Άννυς από παθολογικά αίτια κατέθεσε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος κλήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος του πατέρα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής αντέκρουσε όσα κατέθεσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης και υποστήριξε ότι το κοριτσάκι πιθανότατα πέθανε από οξεία εγκεφαλική καταστολή που υπέστη λόγω λήψης ηρωίνης από το στόμα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι από τα ευρήματα που έλαβε υπόψη του δεν συμπεραίνει ότι το κοριτσάκι είναι θύμα ανθρωποκτονίας, θέση που προκάλεσε σωρεία ερωτήσεων από έδρας, με την εισαγγελέα να λέει «σηκώνω τα χέρια ψηλά» και να τονίζει στον μάρτυρα ότι κάνει «λογικά άλματα».

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι το παιδί κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων; Κάνετε λογικά άλματα, αυτό που λέτε είναι αυτό που ψάχνει το δικαστήριο, αν είναι έτσι εμείς να πάμε σπίτια μας.

Ιατροδικαστής: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Την απολογία του κατηγορουμένου; Σε ποιο αντικειμενικό εύρημα βασίζεστε;

Ιατροδικαστής: Στις κηλίδες αίματος, την κατανομή γενετικού υλικού, την κουβέρτα με τον εμετό της Άννυς. Δεν πέθανε από ανθρωποκτονία, μπορώ να αποκλείσω την ανθρωποκτονία. Δεν συμπεραίνω ότι οι κηλίδες είναι από τεμαχισμό, θεωρώ ότι δεν είναι ύποπτα για τεμαχισμό εν ζωή.

Εισαγγελέας: Πώς δικαιολογείτε τις κηλίδες αίματος;

Ιατροδικαστής: Θα μπορούσαν να είναι από τεμαχισμό ή από ψεκασμό, δηλαδή από φτέρνισμα.

Εισαγγελέας: Φτερνίστηκε και πήγαν αίματα στο σοβαντεπί; Σε ύψος πάνω από ένα μέτρο; Ήταν ένα παιδί τεσσάρων ετών. Σηκώνω τα χεριά ψηλά…

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και η πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ., Αλεξάνδρα Λόλη, η οποία μετέβη στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για την διενέργεια αυτοψίας. Η μάρτυρας κατέθεσε πως στο σπίτι υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία και ότι εντοπίστηκε αίμα σε ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου στον τοίχο. Πρόσθεσε, δε, ότι η κουζίνα του διαμερίσματος ήταν πολύ καλά καθαρισμένη και στο χολ είχαν γίνει προσπάθειες καθαρισμού.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet