5 ευρώ η επίσκεψη στα πολυιατρεία
Κοινωνία

5 ευρώ η επίσκεψη στα πολυιατρεία

«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

«Από τη στιγμή που τα πολυιατρεία εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι το εισιτήριο θα αποτελέσει οικονομικό πόρο για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Φεύγουν οι μισοί γιατροί

Σχετικά με την στελέχωση του ΠΕΔΥ από ιατρικό προσωπικό, ένας στους δύο γιατρούς «γύρισαν την πλάτη» στον ΕΟΠΥΥ και αποφάσισαν ότι δεν θα συνεργαστούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. 2.316 γιατροί δήλωσαν ότι θέλουν να ενταχθούν στο νέο σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να αποχωρήσουν.

Το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Υγείας είναι να ανοίξει τα πολυιατρεία στις 20 Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί.

Αύριο γίνεται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, όπου θα γίνει αξιολόγηση των ειδικοτήτων ανά γεωγραφική περιφέρεια και θα αποφασίσει πόσοι επικουρικοί γιατροί θα προσληφθούν με «διαδικασία εξπρές» για να λειτουργήσουν τα πολυιατρεία.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet