Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες την Τετάρτη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες την Τετάρτη

Στα -στρατηγικής σημασίας- Τέμπη θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πλατύκαμπο με τη συμμετοχή πλήθους αγροτών.

Την πρόταση για τα Τέμπη (ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης) έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς, όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Νομό Λάρισας. Μαζί με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στο άξονα της εθνικής οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών -είναι χαρακτηριστικό ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από 40 χωριά του Νομού- και την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων, αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού, καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.

Η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας συμμετείχε στη συνεδρίαση τους Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη, όπου και αποφασίστηκε η 20η Ιανουαρίου να είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου όλων των αγροτών σε σημεία που έχουν επιλεγεί, ενώ στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας συνεχίζει τη συγκέντρωση τρακτέρ που ξεκίνησε από χθες στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα το απόγευμα στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό. Το σημείο συνάντησης τους πάντως, είναι ο κόμβος της Νίκαιας.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet