Σε ατέλειωτο αγροτικό μπλόκο μετατρέπεται η χώρα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε ατέλειωτο αγροτικό μπλόκο μετατρέπεται η χώρα

Προσέρχονται σταδιακά τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ ήδη επιτόπου βρίσκονται μηχανήματα από την περιοχή της Λάρισας. Καθ’ οδόν είναι ο κύριος όγκος των τρακτέρ προερχόμενος από την Καρδίτσα.

Η κυκλοφορία από τις 12.00 το μεσημέρι έχει διακοπεί στο συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ και η κίνηση διοχετεύεται σε εναλλακτικές διαδρομές καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται, θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Εθνικής οδού.

Στο μεταξύ δεκάδες συνδικαλιστές το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν στο σημείο το μπλόκου πορεία διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική.

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής στο ύψος των Τεμπών αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο μπλόκο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, και μετά από πρόταση της 15μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, αύριο Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ., οι αγρότες χωρίς τρακτέρ και οχήματα, θα αποκλείσουν το οδόστρωμα οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η αυριανή κίνηση θεωρείται «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή.

Πάντως, οι αγρότες τονίζουν ότι στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Τρακτέρ συγκεντρώνονται στις Μικροθήβες

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες τρακτέρ από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο -πάνω από 600 όπως υπολογίζουν οι διοργανωτές- έχουν λάβει θέση στις Μικροθήβες, δημιουργώντας και στον συγκεκριμένο κομβικό σημείο της ΠΑΘΕ ένα ισχυρό μπλόκο, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί και περεταίρω με 300 περίπου γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.

Τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά εκατέρωθεν του οδοστρώματος, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιοχή λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει υποδείξει η Αστυνομία.

Η ΠΑΘΕ και στο συγκεκριμένο σημείο, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία όταν θα ολοκληρωθεί η προσέλευση και τακτοποίηση των τρακτέρ στις Μικροθήβες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet