Συνάντηση του πρωθυπουργού με επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό
Κοινωνία

Συνάντηση του πρωθυπουργού με επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Πανελληνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός την Κυριακή, κατά την ομιλία του στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης, βρίσκονται υπό εξέταση βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί τους μεγαλογιατρούς και τους μεγαλοδικηγόρους με τις γραβάτες που κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει γιατί το σύστημα είναι υπό κατάρρευση.

Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει σε διάλογο και τους αγρότες, ωστόσο κάποια μπλόκα στη Β. Ελλάδα είναι αρνητικά, θέτοντας ως όρο για την συνάντηση να αποσύρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να συζητηθούν όλα εξ αρχής.

Απέναντι σε αυτούς τους πιο σκληρούς, υπάρχουν και άλλα μπλόκα αγροτών που εξετάζουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τρίτη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αναμένει να συνεδριάσει ένα συντονιστικό των αγροτών – κτηνοτρόφων και να αναδείξει εκπροσώπους, προκειμένου οι συνομιλητές του πρωθυπουργού να έχουν κάποια νομιμοποίηση από τους συναδέλφους τους.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet