“Κατεβάζουν ρολά” δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ
Κοινωνία

“Κατεβάζουν ρολά” δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εφημερίας των φαρμακείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία διεκδικούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Κατά του νομοσχεδίου τάσσονται και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί υποστηρίζοντας ότι «δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στην μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους. Το συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργεί εισφοροεπιδρομή σε κάθε ατομική δραστηριότητα και δημεύει, ουσιαστικά, το εισόδημα κάθε ελεύθερου επαγγελματία ιατρού, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολόγηση από εφέτος».

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, χαρακτηρίζει «παράλογες και ληστρικές τις ρυθμίσεις του προσχεδίου Νόμου για το ασφαλιστικό που δεν πρέπει να προχωρήσουν, καθώς καταργούν στην πράξη την ιδιωτική πρωτοβουλία και αϕανίζουν οριστικά τον στυλοβάτη της οικονομίας, τον Έλληνα ελευθεροεπαγγελματία».

Πηγή: in.gr/Μαίρη Μπιμπή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet