Επιχείρηση διάσπασης του αγροτικού μετώπου
Κοινωνία

Επιχείρηση διάσπασης του αγροτικού μετώπου

Διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς αναζητούν άμεσα στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μία από τις βασικές σκέψεις που πέφτουν στο τραπέζι αυτές τις ημέρες είναι η αναζήτηση τρόπου προκειμένου να διασπαστεί το μέτωπο, τουλάχιστον ως προς τον πυρήνα των αιτημάτων που αφορούν το Ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από μπλόκο σε μπλόκο σχετικά με τον απευθείας διάλογο, γεγονός το οποίο ελπίζουν ότι θα εκμεταλλευτούν.

Έτσι, επιμένουν σε όλους τους τόνους πως η μόνη λύση στο αγροτικό πρόβλημα παραμένει ο εξαντλητικός διάλογος, προσπαθώντας έτσι να προσεγγίσουν όσα μπλόκα δεν είναι εντελώς αντίθετα σε αυτή την προοπτική, εκτιμώντας πως αν υπάρξει διχογνωμία σε αυτό το θέμα θα μπορέσει να αποκλιμακωθεί και η ένταση.

Παράλληλα προσπαθούν να αποδώσουν σε ακροδεξιά στοιχεία την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις φθάνει ακόμα και σε εισβολές σε γραφεία βουλευτών ή κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, ώστε να δημιουργηθεί ακόμα ένα ρήγμα στα αγροτικά μπλόκα.

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζουν και μια σειρά από άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία ουσιαστικά θα αποτελέσουν και τον μοχλό για την έναρξη του διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με την έκδοση της κάρτας του αγρότη, που μεταξύ άλλων θα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω των τραπεζών, με χαμηλό επιτόκιο και όριο τις ενισχύσεις που δικαιούται κάθε αγρότης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet