Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
Κοινωνία

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Με αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Η επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Το Άγιο Φως μεταφέρεται στη συνέχεια σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air.

Για νίκη της ελπίδας και της αισιοδοξίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ στον Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Αμανατίδης παρέλαβε το Άγιο Φως με αισθήματα συγκίνησης, χαράς και τιμής και διαβεβαίωσε πως με τη μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα και από εκεί θα παραληφθεί από όλες τις ιερές Μητροπόλεις, ώστε να φέρει σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής – αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής -υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα αναχώρησαν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet