Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών ενώ οι νεκροί από τον «Covid-19» ξεπερνούν τις 21.000
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Κόσμος

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών ενώ οι νεκροί από τον «Covid-19» ξεπερνούν τις 21.000

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την κρίση του νέου κορωνοϊού πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 26/3, οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας. Στόχος της τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η συντονισμένη όσο το δυνατόν δράση προκειμένου να «μπει φρένο» στην πανδημία και να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Έπεται να μετριαστεί ο πόνος στην παγκόσμια οικονομία.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται ενόσω τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται αλματωδώς. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου «John Hopkins», o αριθμός των θανάτων έχει φτάσει στους 21.306 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 472.000. Μόλις χθες, το Παρατηρητήριο έδινε 20.599 νεκρούς και 451.355 κρούσματα.

Σύμφωνα με το AFP, περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη βρίσκονται σε κάποιου είδους αποκλεισμό, με εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς στη μετακίνηση ή και πλήρη απαγόρευση εξόδου από το σπίτι τους ή από ειδικά κέντρα απομόνωσης.

Δεύτερο κύμα λοιμώξεων στην Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ

Ένα νέο κύμα λοιμώξεων καταγράφεται στο Τόκιο, γεγονός που ώθησε τον κυβερνήτη της πόλης να παροτρύνει τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Γιούρικο Κόικε χαρακτήρισε την κατάσταση «σοβαρή» και ζήτησε από τους πολίτες «με κάθε κόστος να αποφύγουν να βγουν έξω αυτό το Σαββατοκύριακο αν δεν είναι επείγον». Το Τόκιο ανέφερε 41 νέα κρούσματα του «Covid-19» την Τετάρτη, τον μεγαλύτερο αριθμό σε μία ημέρα στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Μεγάλη ανησυχία για αναζωπύρωση της κρίσης εκφράζονται και στο Χονγκ Κονγκ, όπου ένας ειδικός στον τομέα της υγείας απηύθυνε έκκληση για μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Η Ταϊλάνδη έκλεισε τα σύνορά της την Τετάρτη, ενώ οι ερευνητές εκτιμούν ότι η Ινδονησία των 260 εκατομμυρίων κατοίκων μπορεί να έχει χιλιάδες περισσότερα κρούσματα από τα επιβεβαιωμένα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet