Ένα λογικό σενάριο για την πτήση ΜΗ370
Κόσμος

Ένα λογικό σενάριο για την πτήση ΜΗ370

Μέσα στα δεκάδες απίστευτα σενάρια περί τρομοκρατίας, πιλότου που τον χώρισε η γυναίκα του, εξειδικευμένων αεροπειρατών που «έκρυψαν» το αεροπλάνο, δημοσιεύτηκε στο Business Insider, ένα απλό και λογικό σενάριο του πρώην πιλότου Chris Goodfellow.

Σύμφωνα με το Business Insider, που επιστράτευσε τις γνώσεις του πρώην πιλότου Chris Goodfellow, το πιθανότερο σενάριο που εξηγεί την εξαφάνιση του αεροσκάφους είναι το εξής:

Λίγο μετά την απογείωση του Boeing και τη γνωστή πλέον «καληνύχτα» του πιλότου, το πιλοτήριο γέμισε καπνούς, πιθανότατα από κάποια βλάβη στον μπροστινό τροχό. Μόλις έγινε αντιληπτή η βλάβη ο πιλότος κινήθηκε προς ένα ασφαλές αεροδρόμιο για έκτακτη προσγείωση.

Το αεροδρόμιο αυτό, είναι το Pulau Langkawi, κοντά στα νησιά Ανταμάν, επομένως το αεροπλάνο κινήθηκε προς τα δυτικά.

Ενώ το αεροπλάνο κινούταν με τον αυτόματο πιλότο προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο οι πιλότοι προσπάθησαν να εντοπίσουν την εστία του καπνού, κλείνοντας παράλληλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα προσπαθώντας να απομονώσουν την πηγή του, ωστόσο, δεν πρόλαβαν και το πιλοτήριο γέμισε με καπνούς προκαλώντας πιθανότατα το θάνατό τους.

Χωρίς πιλότους να κατευθύνουν το αεροπλάνο και με τον καπνό να εξαπλώνεται σε ολόκληρο το αεροσκάφος, δεν υπήρχε κανείς να κατευθύνει το Boeing το οποίο ακολουθούσε την πορεία του προς τον Ινδικό Ωκεανό, περνώντας πάνω από τα νησιά Ανταμάν. Εν τέλει, ύστερα από τόσες ώρες πτήσης το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα.

Δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια έκρηξης ή συντριβής

«Σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση “Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty” με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος ή το νερό». Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, Στέφαν Ντουζάριτς.

Ο κ. Σ. Ντουζάριτς εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρήκαν τίποτε!

Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας

Νέα σενάρια έχει πυροδοτήσει μία φωτογραφία του κυβερνήτη του εξαφανισμένου Boeing, στην οποία ο ίδιος εικονίζεται να φορά μία μπλούζα με πολιτικό μήνυμα.

«Democracy is dead» (Η Δημοκρατία είναι νεκρή) είναι το μήνυμα που αναγράφεται στη μπλούζα του πιλότου του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Συνδυάζοντας την πληροφορία ότι ο κυβερνήτης, Zaharie Ahmad Shah, είναι φανατικός υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης Anwar Ibrahim, οι ερευνητές οδηγούνται στο ενδεχόμενο σενάριο ότι «θα μπορούσε ο ίδιος να έχει καταλάβει το αεροπλάνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Η εν λόγω εκδοχή ενισχύεται από το γεγονός ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης φυλακίστηκε «για ομοφυλοφιλία» λίγο πριν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing.

Το FBI δεν αποκλείει την πιθανότητα ο «πειρατής» να είναι ο ίδιος ο πιλότος ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους, ενδεχομένως οι επιβάτες να κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία.

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ, δήλωσε την Τρίτη 18 Μαρτίου ότι το αεροπλάνο είναι πιθανό να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως «πύραυλος κρουζ».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

«Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου…», δήλωσε.«Ενα είναι σίγουρο δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», πρόσθεσε.

Τρομοκράτες αναζητούν οι Αμερικανοί

Στη θεωρία πως οι ένοχοι για την εξαφάνιση της πτήσης 370 της Malaysia Airlines ήταν εκείνοι που βρίσκονταν στο πιλοτήριο κλίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι πιλότοι του μοιραίου Boeing 777 είναι οι υπεύθυνοι για τα όσα συνέβησαν στο αεροσκάφος που αποτελεί ακόμη ένα μυστήριο.

Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών, τις οποίες επικαλείται το CNN, ήρθαν έπειτα από τις αποκαλύψεις του Σαββάτου 15 Μαρτίου πως οι αρχές στη Μαλαισία έκαναν έρευνα στο σπίτι του πιλότου, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Ναγίμπ Ραζάκ, μίλησε για εσκεμμένη αλλαγή πορείας του Boeing και σκόπιμη εξαφάνισή του από τα ραντάρ, κινήσεις που έκανε κάποιος που βρισκόταν στο αεροπλάνο.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αναζητούσε έναν λόγο για να κάνει έφοδο στο σπίτι του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη για αρκετές ημέρες. Αλλά μόνο το τελευταίο 24ωρο, όταν τα στοιχεία από τα ραντάρ και τους δορυφόρους ήρθαν στο φως, οι αρχές θεώρησαν ότι είχαν αρκετά στοιχεία προκειμένου να ερευνήσουν τις κατοικίες τους, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι αν οι αρχές θεωρούν πως ο ένας ή και οι δύο άνδρες που βρίσκονταν στο πιλοτήριο βρίσκονται πίσω από την εξαφάνιση του αεροπλάνου στις 8 Μαρτίου, όταν ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Παράλληλα εξετάζονται όμως και άλλα πιθανά σενάρια, με την περίπτωση της αεροπειρατείας να είναι ακόμη στο προσκήνιο.

 Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet