Έπεσε στη θάλασσα Boeing Β777-200
Κόσμος

Έπεσε στη θάλασσα Boeing Β777-200

Κηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν, μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, ένδειξη ότι το Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στη θάλασσα. Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν έστω κάποιοι ζώντες από τους 239 που επέβαιναν στην πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο. Τα καύσιμα αρκούσαν μόνο για 7 ώρες πτήσης.

Η Κίνα, άγνωστο για ποιο λόγο, ενημέρωσε με οκτώ ώρες καθυστέρηση ότι ο πύργος ελέγχου έχει χάσει επαφή με το αεροσκάφος, κάτι που ουσιαστικά εκμηδένισε τις πιθανότητες εξεύρεσης και έγκαιρης διάσωσης των επιβαινόντων σε περίπτωση βέβαια που υπάρχουνν επιζώντες.

Από τη στιγμή που το Πεκίνο έδωσε σήμα ότι το αεροσκάφος αγνοείται έχουν τεθεί σε συναγερμό οι αρχές τόσο της Κίνας και της Μαλαισίας, όσο και της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και των Φιλιππίνων που έχουν αρχίσει να «ξεψαχνίζουν» ξηρά και θάλασσα ώστε να βρεθεί το Boeing.

H Μαλαισία έχει στείλει τέσσερα πλοία στην περιοχή καθώς και τρία ελικόπτερα, ενώ ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος.

Αν επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, θα πρόκειται για το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με Boeing από τότε που τέθηκε σε κυκλοφορία αυτός ο τύπος αεροσκάφους πριν από δεκαεννέα χρόνια.

Malaysia Airlines: Εγγύηση με υπογραφή

Malaysia Airlines! Για μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ασίας – Ειρηνικού όσον αφορά στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση αν εξαιρέσει κανείς κάποια πρόσφατα οικονομικά προβλήματα μιλούν σε εκτενή τους ρεπορτάζ τα περισσότερα ξένα μέσα.

Έχοντας ως βάση της την Κουάλα Λουμπούρ η εταιρεία ανταγωνίζεται σε διεθνή δρομολόγια την «Air Asia» στην εγχώρια αγορά, καθώς και με τις όμοιές της «AirAsia X», «Emirates», «Singapore Airlines», «Thai Airways» και «Cathay Pacific».

Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χ. Χισαμουντίν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νοτίως ενός βιετναμέζικου νησιού.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, στο αεροπλάνο επέβαιναν 153 επιβάτες που κατάγονται από την Κίνα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 38 από τη Μαλαισία, 12 από την Ινδονησία, επτά από την Αυστραλία, 4 συμπεριλαμβανομένου κι ενός βρέφους από τις ΗΠΑ, 32 από τη Γαλλία, 2 από τη Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ουκρανία, 2 από τον Καναδά, 1 από την Ρωσία, 1 από την Ιταλία, 1 από την Ταϊβάν, 1 από την Ολλανδία και 1 από την Αυστρία.

Λίγο νωρίτερα ένας ναύαρχος από το Βιετνάμ είχε δηλώσει ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου. Τώρα ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ ανασκεύασε τις δηλώσεις του και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα.

Η ανακοίνωση της Malaysia Airlines

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines ανακοίνωσε το Σάββατο 8 Μαρτίου πως έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άτομα και το οποίο κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 00:41 (16:41 GMT Παρασκευή 7 Μαρτίου) και έχασε επαφή με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας δύο ώρες αργότερα», είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας. «Έχουμε οργανώσει μια ομάδα αναζήτησης για τον εντοπισμό του αεροπλάνου», είπε.

Η Malaysia Airlines αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η πτήση MH370 μεταφέρει συνολικά 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και δύο βρέφη, και 12 μέλη πληρώματος. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι 158 εκ των επιβατών είναι Κινέζοι.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο. «Η είδηση είναι πολύ δυσάρεστη. Ελπίζουμε όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο να είναι ασφαλείς», πρόσθεσε.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet