Αεροπορική εταιρεία ανάγκασε γυναίκα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης πριν μπει στο αεροπλάνο
Κόσμος

Αεροπορική εταιρεία ανάγκασε γυναίκα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης πριν μπει στο αεροπλάνο

Σε μία ταπεινωτική διαδικασία υπέβαλε αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ μια νεαρή γυναίκα, αναγκάζοντάς την να κάνει τεστ εγκυμοσύνης προτού μπει στο αεροπλάνο.

Η 25χρονη Μιντόρι Νιστίντα πετούσε με προορισμό το νησί Σαϊπάν, όπου πηγαίνουν πολλές γυναίκες για να γεννήσουν, ώστε τα παιδιά τους να λάβουν την αμερικανική υπηκοότητα. Οι υπεύθυνοι λοιπόν της Hong Kong Express, θέλοντας να περιορίσουν αυτήν την τακτική, συνόδευσαν στις δημόσιες τουαλέτες του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ τη Μιντόρι και την ανάγκασαν να κάνει τεστ εγκυμοσύνης. Αφού το τεστ βγήκε αρνητικό, της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στην πτήση της.

Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε η Wall Street Journal, συνέβη τον Νοέμβριο. Η Μιντόρι Νισίντα είχε δηλώσει σε ένα ερωτηματολόγιο ότι δεν ήταν έγκυος. Όμως, το προσωπικό της εταιρείας ήθελε να το επιβεβαιώσει. «Ήταν πολύ ταπεινωτικό και εξοργιστικό» είπε η Νισίντα στην αμερικανική εφημερίδα.

Με δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Hong Kong Express ζήτησε συγγνώμη στην 25χρονη γυναίκα και δήλωσε ότι «επανεξετάζει» αυτήν την πρακτική. Η Hong Kong Express υποστήριξε ότι έχει λάβει «μέτρα στις πτήσεις της με προορισμό τη Σαϊπάν από τον Φεβρουάριο του 2019 προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν υπονομεύονται οι αμερικανικοί μεταναστευτικοί νόμοι».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet