Αλγερία: Βασάνισαν και σκότωσαν 10χρονη κατά τη διάρκεια «θεραπείας πίστης»
Κόσμος

Αλγερία: Βασάνισαν και σκότωσαν 10χρονη κατά τη διάρκεια «θεραπείας πίστης»

Φριχτά βασανιστήρια υπέστη ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Αλγερία αφού υποβλήθηκε σε «θεραπεία πίστης» και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η 10χρονη από την Γκουέλμα της ανατολικής Αλγερίας είχε «χτυπήματα και εγκαύματα» σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Για τον θάνατό της συνελήφθη ένας 28χρονος άνδρας.

Το παιδί κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ruqya (θεραπεία πίστης) στο σπίτι της.

Ο εισαγγελέας δεν αποκάλυψε γιατί το κορίτσι υποβλήθηκε στην πρακτική που εκτελείται συχνά με την πρόθεση να θεραπεύσει άρρωστους «βγάζοντας έναν δαίμονα» ή να παρέχει προστασία από το «κακό μάτι» και να θεραπεύσει τη στειρότητα.

Το παιδί βασανίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκουέλμα όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε εγκαύματα και χτυπήματα σε όλο της το σώμα.

«Το σώμα του κοριτσιού είχε σημάδια εγκαυμάτων και χτυπήματα» ανέφερε ο εισαγγελέας και διέταξε να γίνει αυτοψία προκειμένου να ερευνηθεί ο θάνατος του παιδιού.

Ενώ η θεραπεία της πίστης επιτρέπεται στο Ισλάμ, επειδή εκτελείται χρησιμοποιώντας τον λόγο του Θεού -μέσω της απαγγελίας του Κορανίου- πολλοί σημειώνουν ότι η πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε κακοποίηση, ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι Αλγερινοί εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο του κοριτσιού μετά τις αποκαλύψεις του εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «συνεδρία βασανιστηρίων» στα χέρια ενός «εκτελεστή».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet