Ανακαλύφθηκε «νέο Stonehenge» ηλικίας 4.500 ετών!
Κόσμος

Ανακαλύφθηκε «νέο Stonehenge» ηλικίας 4.500 ετών!

Ένα «νέο Stonehenge» ανακάλυψε μια ομάδα αρχαιολόγων σε μικρή απόσταση από το εμβληματικό μνημείο της Βρετανίας.

Οι έρευνες των αρχαιολόγων έφεραν στο φως περίπου 20 φρεάτια, τα οποία έχουν βάθος πάνω από πέντε μέτρα το καθένα και διάμετρο περίπου 10 μέτρων και σχηματίζουν έναν κύκλο με διάμετρο 2 χιλιομέτρων.

Τα φρεάτια πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν πριν από 4.500 χρόνια και σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για ένα όριο σε μια ιερή περιοχή, στο Durrington Walls, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Βρετανίας που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Στόουνχεντζ.

Ο Δρ Ρίτσαρντ Μπέιτς, του St Andrews, δήλωσε: «Η τηλεπισκόπηση και η προσεκτική δειγματοληψία μάς έδωσε μια εικόνα για το παρελθόν που δείχνει μια ακόμη πιο περίπλοκη κοινωνία από ό,τι φανταζόμασταν. Οι σαφώς εξελιγμένες πρακτικές που διαπιστώνει κανείς στην ανασκαφή δείχνουν ότι οι άνθρωποι ήταν τόσο συντονισμένοι με τα φυσικά γεγονότα σε βαθμό που με δυσκολία καταλαβαίνουμε στις μέρες μας».

Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες, προσφέρει τα πρώτα στοιχεία για τους πρώτους κατοίκους της Βρετανίας, οι οποίοι ζούσαν κυρίως σε αγροτικές περιοχές.

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από BBC

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet