Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη «Μήδεια» από την Αυστραλία
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη «Μήδεια» από την Αυστραλία

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της μητέρας που σκότωσε οκτώ παιδιά, τα επτά από τα οποία ήταν δικά της, δύο ημέρες μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων τους σε μια κατοικία στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης γυναίκας για τον φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών, απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς όπου η γυναίκα αναρρώνει από μαχαιριές.

«Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Ασνικάρ.

Ο Ασνικάρ, ο οποίος δήλωσε πως οι πέντε πατέρες των παιδιών έχουν ενημερωθεί, πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά αν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε κάποιο ρόλο στην τραγωδία. «Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν το απορρίπτω», δήλωσε. «Λέω πως δεν μπορώ να συζητήσω αν είναι αλήθεια ή όχι».

Η αστυνομία έχει πάρει δηλώσεις από περισσότερους από 100 μάρτυρες και οι νεκροψίες των παιδιών, το όγδοο από τα οποία ήταν μια ανιψιά της κατηγορούμενης, αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα σήμερα.

Ο φόνος των παιδιών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν την Παρασκευή, προκάλεσε σοκ στην Αυστραλία που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την πολιορκία και τον φόνο δύο ομήρων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε καφετέρια του Σίδνεϊ.

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς «σπαραξικάρδια» και μίλησε για «ημέρες δοκιμασίας» για την Αυστραλία.

Ενώ οι επιμνημόσυνες δεήσεις συνεχίσθηκαν το Σαββατοκύριακο για τα θύματα της πολιορκίας του Σίδνεϊ, συγγενείς και φίλοι των παιδιών συγκεντρώθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο ιερό από λουλούδια που έχει δημιουργηθεί κοντά στο σπίτι τους στη Μανούρα, προάστιο του Κερνς.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα της κατηγορούμενης, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατευθεί η ταυτότητα των παιδιών, κάτι που συνιστά συνήθη διαδικασία στις ποινικές υποθέσεις στην Αυστραλία.

Η αστυνομία επεσήμανε επίσης πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των νεκρών παιδιών θα συνιστούσε παραβίαση των πολιτιστικών πρωτοκόλλων της ιθαγενούς κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ, στην οποία ανήκει η οικογένεια.

Ο Ασνικάρ δήλωσε πως η αστυνομία θα δημοσιοποιεί στο εξής λιγότερες πληροφορίες για την υπόθεση καθώς η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της μητέρας σημαίνει πως η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστηρίων. «Θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος» για να ολοκληρωθεί η εν λόγω υπόθεση, ανέφερε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet