Απαγχονίστηκε η νεαρή Ινδή που σκότωσε τον βιαστή της
Κόσμος

Απαγχονίστηκε η νεαρή Ινδή που σκότωσε τον βιαστή της

Εκτελέστηκε διά απαγχονισμού μία νεαρή Ιρανή, στην οποία είχε επιβληθεί η θανατική ποινή, επειδή σκότωσε έναν άνδρα, που φέρεται να της είχε επιτεθεί σωματικά και σεξουαλικά.

Η 26χρονη Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί είχε καταδικαστεί σην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία, τον Ιούλιο του 2007, του Μορτέζα Αμπντολαλί Σαρμπαντί, ενός χειρουργού και πρώην υπαλλήλου του υπουργείο Πληροφοριών.

Έκτοτε πολλοί καλλιτέχνες και σημαίνουσες προσωπικότητες είχαν απευθύνει έκκληση για επιείκια, όπως και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας ειδικός απεσταλμένος του Ιράν είχε απευθύνει έκκληση τον Απρίλιο στην Τεχεράνη να αναστείλει την εκτέλεσή της, επισημαίνοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπ΄ όψιν του όλες τις αποδείξεις και ότι η απόσπαση της ομολογίας της κοπέλας είχε επιτευχθεί έπειτα από πιέσεις.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που είχε επικαλεστεί, το θύμα είχε επιτεθεί σωματικά και σεξουαλικά στη Τζαμπαρί, η οποία προσπαθώντας να αμυνθεί, τον μαχαίρωσε προτού διαφύγει και καλέσει ένα ασθενοφόρο.

Η Δικαιοσύνη στο Ιράν είχε αναβάλει πολλές φορές την εκτέλεση προκειμένου η οικογένεια του θύματος να δώσει συγχώρεση στη γυναίκα, ενδεχόμενο που σύμφωνα με τα σαρία (ισλαμικό νόμο) επιτρέπει σε έναν καταδικασθέντα σε θάνατο για φόνο να μην εκτελεστεί και να εκτίσει ποινή κάθειρξης.

Όμως η οικογένεια του Σαρμπαντί απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό, απαιτώντας σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, από την Τζαμπαρί να πει «την αλήθεια».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet