Απειλούν μαθητή για αφιέρωμα σχολικής εφημερίδας στο Charlie Hebdo
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Απειλούν μαθητή για αφιέρωμα σχολικής εφημερίδας στο Charlie Hebdo

Ένας μαθητής λυκείου του Παρισιού και αρχισυντάκτης της σχολικής εφημερίδας δέχεται απειλές για τη ζωή του μετά την έκδοση, στα τέλη Ιανουαρίου, ειδικού τεύχους της εφημερίδας αφιερωμένου στο Charlie Hebdo.

Αρκετοί καθηγητές πραγματοποίησαν την Πέμπτη στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν μαζί με πολλούς μαθητές μπροστά στην είσοδο του σχολείου για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον μαθητή.

Σε μια αντίδραση στις επιθέσεις στο Παρίσι, ο 17χρονος Λουί είχε δημοσιεύσει στις 22 Ιανουαρίου μια ειδική έκδοση της εφημερίδας του λυκείου Μαρσελέν-Μπερτελό στο παρισινό προάστιο Σεν-Μορ-ντε-Φος. Στο τεύχος αυτό, υπό τον τίτλο «Je suis Charlie», υπήρχαν σύντομα άρθρα, ποιήματα, αλλά κανένα σκίτσο του Μωάμεθ. «Ήταν ένας φόρος τιμής στα 17 θύματα χωρίς διακρίσεις, για τους εβραίους, τους δημοσιογράφους, τους αστυνομικούς» εξηγεί ο μαθητής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την επομένη της έκδοσης της εφημερίδας, ο Λουί βρήκε στο γραμματοκιβώτιο της εφημερίδας έναν φάκελο που περιέχει το πρωτοσέλιδο του περίφημου τεύχους στο οποίο συρράπτονταν ένας αγκυλωτός σταυρός, μια μινιατούρα φέρετρου και μια επιστολή με απειλή θανάτου. Ο μαθητής κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα. Συνολικά, ο Λουί έχει δεχθεί επτά απειλητικές επιστολές από τα τέλη Ιανουαρίου. Δύο μεταξύ αυτών περιείχαν δύο ή περισσότερες σφαίρες.

Η τελευταία, η οποία ελήφθη στις αρχές Μαΐου, είχε «μια γεύση τελεσιγράφου», δήλωσε. Η μητέρα του Λουί δήλωσε ότι το αγόρι έχει επηρεαστεί ψυχολογικά και ότι «δεν κοιμάται παρά λίγες ώρες τη νύχτα», ότι δεν βγαίνει πλέον έξω μόνος του και ότι κυκλοφορεί με δύο σπρέι πιπεριού πάνω του.,Κάθε βράδυ, μετά το τέλος των μαθημάτων, τον συνοδεύουν στο σπίτι ο λυκειάρχης ή ο αναπληρωτής του.

Το σχολείο επηρεάστηκε άμεσα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου καθώς ένας μαθητής έχασε τον πατέρα του στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo. Επρόκειτο για τον διορθωτή του περιοδικού, Μουσταφά Ουράντ. Παράλληλα, ο θείος μιας μαθήτριας σκοτώθηκε από τον Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο Hyper Casher της Πορτ-ντε-Βενσέν στο Παρίσι.

Στις 7 Ιανουαρίου, οι αδελφοί Κουασί δολοφόνησαν 12 ανθρώπους μέσα στην έδρα του Charlie Hebdo και κατά τη διαφυγή τους.

Στις 8 Ιανουαρίου, ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε δημοτική αστυνομικό κοντά στο Παρίσι, πριν δολοφονήσει τέσσερις ανθρώπους την επομένη μέσα στο εβραϊκό παντοπωλείο. Οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet