Ασύλληπτη βία κατά των παιδιών από το Ισλαμικό Κράτος
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Ασύλληπτη βία κατά των παιδιών από το Ισλαμικό Κράτος

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πωλούν παιδιά τα οποία έχουν απαγάγει στο Ιράκ ως «σκλάβους του σεξ», ενώ σκοτώνουν πολλούς νέους σταυρώνοντάς τους ή θάβοντάς τους ζωντανούς, κατήγγειλε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών.

Νεαρά αγόρια κάτω των 18 ετών χρησιμοποιούνται επίσης ολοένα και περισσότερο ως βομβιστές αυτοκτονίας, ως πληροφοριοδότες ή ανθρώπινες ασπίδες για να «προστατεύσουν» εγκαταστάσεις του Ι.Κ. από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.

«Πραγματικά, ανησυχούμε βαθιά για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αυτών των παιδιών, ιδίως εκείνων που προέρχονται από μειονότητες και όχι μόνο», τόνισε η Ρενάτε Γουίντερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Το πρόβλημα είναι τεράστιο», πρόσθεσε.

Θύματα των τζιχαντιστών πέφτουν αδιακρίτως παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, παιδιά από χριστιανικές κοινότητες, ακόμη και ανήλικοι σιίτες και σουνίτες. «Είχαμε αναφορές ότι παιδιά, ιδίως παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο διανοητικό πρόβλημα, χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας, πιθανότατα χωρίς ούτε καν να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο έδειχνε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, περίπου οκτώ ετών ή και μικρότερα, να εκπαιδεύονται για να γίνουν στρατιώτες», είπε η κ. Γουίντερ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους από το καλοκαίρι του 2014, όταν ίδρυσε «χαλιφάτο» στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν σε αυτήν την «εκστρατεία του τρόμου», όπως την αποκαλούν τα Ηνωμένα Έθνη. Την Τρίτη, η τζιχαντιστική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση ενός Ιορδανού πιλότου, που τον έκαψαν ζωντανό.

Η Επιτροπή, η οποία εξέτασε για πρώτη φορά από το 1998 την κατάσταση όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών στο Ιράκ, έκανε λόγο για «συστηματικές εκτελέσεις παιδιών που ανήκουν σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, πολλές περιπτώσεις μαζικής εκτέλεσης αγοριών αλλά και αναφορές για αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις παιδιών ή ακόμη και παιδιά που τα έθαψαν ζωντανά».

Πάρα πολλά παιδιά έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε αεροπορικές επιδρομές ή βομβαρδισμούς των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ άλλα πέθαναν από αφυδάτωση, από την πείνα ή τη ζέστη, πρόσθεσε.

Το ΙΚ διαπράττει επίσης “συστηματική σεξουαλική βία”, καθώς «απάγει παιδιά και τα μετατρέπει σε σκλάβους του σεξ. Παιδιά από μειονότητες που έχουν αιχμαλωστιστεί σε πολλές περιοχές πουλήθηκαν στις αγορές αφού τους κόλλησαν επάνω τους καρτελάκια με την τιμή τους, τα πούλησαν σαν σκλάβους», κατήγγειλε η κ. Γουίντερ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet