Αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις υπέρ της ενωμένης Βρετανίας
Κόσμος

Αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις υπέρ της ενωμένης Βρετανίας

Οι ΗΠΑ επιθυμούν μια Βρετανία «ενωμένη και ισχυρή», δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και λίγες ώρες έπειτα από την τελευταία έκκληση υπέρ της ένωσης.

«Η απόφαση ανήκει στους Σκωτσέζους», δήλωσε ο Τζος Έρνεστ όταν ερωτήθηκε σχετικά με το δημοψήφισμα. Όμως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η Βρετανία να είναι ένας «ισχυρός, σθεναρός και ενωμένος εταίρος», επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας τη φρασεολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούνιο από τις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός στην τελευταία του έκκληση προς τους Σκωτσέζους είπε ότι αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι για πάντα, προειδοποιώντας ότι τυχόν απόσχιση θα σήμαινε ξεχωριστό νόμισμα, ξεχωριστές ένοπλες δυνάμεις και ξεχωριστά συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι μια απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ήταν αναστρέψιμη και έκανε λόγο για «επίπονο διαζύγιο», το οποίο κάλεσε τους Σκωτσέζους να απορρίψουν.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet