Αυτός είναι ο 16χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο της Καλιφόρνια
Κόσμος

Αυτός είναι ο 16χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο της Καλιφόρνια

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο 16χρονος Ναθάνιελ Μπέρχοου, που ανήμερα των γενεθλίων του άνοιξε πυρ στο σχολείο Saugus High School στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια και άφησε πίσω του δύο νεκρά παιδιά. 

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον 16χρονο να βγάζει από την τσάντα του ένα 45άρι ημιαυτόματο, να ανοίγει πυρ κατά των συμμαθητών του και έπειτα να στρέφει το όπλο στο κεφάλι του.

Η μητέρα του Μπέρχοου, Μάμι Ματασούρα, είπε «δεν ξέρω τι να κάνω, απλά προσεύχομαι να ζήσει».

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ένας παλιός φίλος του Μπέρχοου δήλωσε στο  KTLA ότι ο ίσως ο θάνατος του πατέρα του το 2017 ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του. Περιέγραψε τον 16χρονο δράστη του μακελειού σαν «ήσυχο και εσωστρεφή».

Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet